Saturday, September 19, 2015

19.09.2015


Работилница 8- 

Од книга на платно 

Работилница 9- 

Читање на приказна. Продолжување на приказна

1-Разговор за анимарани и играни филмови кои потекнуваат од пишувани книги и сликовници, приказни. 

2-Следење на делови од анимирани филмови. 

3-Што е анимиран филм во споредба со игран филм

4-Изработка на наш анимиран филм: 

- Децата цртаат,моделираат и обликуваат сцени и ликови

- Децата фотографираат според дадени инструкции за сликање на стоп анимација.

- Преглед на фотографиите-гледаме едноставна анимација со прелистување на фотографиите преку фото апаратот и компјутерски прелистувач за слики.

-Монтажа на филмовите

 

Работилница 9- 

Читање на приказна Чевларот и џуџињата. Продолжување на приказна


Стоп Анимација- Нашите анимирани филмчиња

Наши денешни продукти :


фото галерија


No comments:

Post a Comment